ERASMUS DUBLIN

Durant la setmana del 16 al 20 de maig vaig realitzar el meu primer programa Erasmus per a mestres amb el meu company Pau Blanco. L’experiència en conjunt ha estat molt interessant i ens ha donat l’oportunitat de mantenir contacte amb altres centres educatius de molts llocs d’Europa.

En primer lloc, escriuré que Anna P em va cedir el seu lloc, ja que per ranking no arribava a ser candidat. Moltes gràcies! 😀

Primer parlaré del curs CLIL. Aquesta metodologia promou l’aprenentatge d’una segona llengua mitjançant altres matèries, per exemple Art Class o Educació Física, sent aquestes les més comuns. Ens va parèixer molt interessant, degut a l’aplicació directa que podia tenir al nostre centre. La programació setmanal també era interessant i tot estava preparat.

Aprofitàrem per arribar a la ciutat uns dies abans i visitar Belfast (Irlanda del Nord), així com dur a terme una visita guiada per la ciutat i conèixer el nostre centre educatiu. El bon temps ens va acompanyar gran part de la setmana i les temperatures eren òptimes per al turista.

En arribar vam conèixer a la nostra mestra Ciara O’Hare i als companys i companyes, tots mestres en diferents centres educatius d’Europa: Lucas i Ivana d’Eslovàquia, Lina i Kai d’Estònia, Francesca d’Itàlia, i Flomoens de Bèlgica. El primer que va proposar Ciara era una presentació individual, i a continuació ens va deixar temps per a preparar una xicoteta presentació del nostre país i de la nostra escola. Mauxet no podia faltar! 🐱‍🚀

Passaven els dies i no aprofundíem massa en matèria. Visites culturals, jocs a classe per a treballar vocabulari en anglès, estructures gramaticals, i videos i videos de cultura irlandesa. La mestra fins i tot ens va tocar la flauta per a mostrar-nos el seu art! 🎪🎉 El que Pau i jo teníem clar, es que no sabíem si això era el curs CLIL o estava sent una barreja de cultura irlandesa, jocs en anglès i alguns continguts nous gramaticals i fins i tot d’història. Era dimecres i plovia a Dublin. La mestra en un moment de la classe, va decidir que era el millor moment per a conèixer el barri.

  • Però Pau, esta no veu que està plovent?
  • Jo crec que igual eixim ahí prop i tornem no?
  • Serà precís ara plovent? 😂🤣
Visita durant una hora pel barri, serà precís ara plovent?

Després, òbviament, no podia faltar la ruta gastronòmica per la ciutat. Visitàrem nombrosos pubs irlandesos i com havia de ser, ferem també una bona immersió cultural. Fish and chips, burger, cervesa i el més important, música en directe tots els dies de la setmana al Temple Bar. El dimarts, durant l’hora de l’esmorzar a l’escola vam descobrir a dos grans persones, els nostres amics d’Alacant, Marian i Mario. Amb ells, vam passar els millors moments a Dublin. Gràcies a ells vaig conèixer a Lauri, un mestre finlandés en el qual tenim contacte per a una possible visita al seu país.

La cultura irlandesa ens ofereix molta història Ha sigut un país de constant canvi. Al llarg de la història la població ha tingut que migrar a altres llocs per diferents raons, com per exemple la crisi de la creïlla degut a una plaga que va acabar en gran part de la seua producció. Els colons anglesos (protestants) es quedaven amb les millors terres i això va obligar a molta gent a fugir del país. Els catòlics gaèlics sempre han estat els últims de la llista. El 1922 la guerra d’independència va donar els seus resultats i gran part de l’illa irlandesa va ser lliure dels anglesos. Es forma així Irlanda del Nord que continua formant part del territori britànic. Es pot dir que regna la pau, però el conflicte no està resolt.

I per acabar, deixe algunes fotos per al record 😍