De Viva Veu

Un any més Maria Auxiliadora participa al projecte educatiu DE VIVA VEU basat en accions al voltant del fet de «llegir en veu alta». Genera propostes per a potenciar l’hàbit lector i les habilitats personals i comunicatives entre la població.

La línia principal d’actuació del projecte és la convocatòria anual del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta.

El projecte també proposa una sèrie de cursos, tallers, propostes i recursos per a donar suport a la pràctica de la lectura en veu alta.

Iniciativa impulsada des de 2014 per FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura amb el suport de l’empresa Feets Gestió de Projectes SL, responsable de l’Oficina Tècnica de Gestió per a tots els temes organitzatius, de coordinació i comunicació.

Es desenvolupa amb la col·laboració d’ajuntaments, institucions i entitats que participen en l’organització de les diferents accions a les poblacions.

El primer que férem, va ser una investigació per equips utilitzant iPads i emplenant un organitzador gràfic. L’alumnat sempre que hi ha que utilitzar l’iPad està molt motivat i per tant vam triar la millor activitat de motivació possible. Ahí van descobrir que ja era la setena edició, que la seua categoria era Teuladins i la data de la celebració al seu poble, entre altres coses importants.

A continuació i després de llegir alguna de les lectures de l’any anterior, els vam repartir un fragment a cadascú i dues setmanes de temps per a preparar la seua participació en De Viva Veu Maux. El xicotet certamen a classe serviria per a decidir entre tota la classe qui ens representaria al teatre municipal. Estaven molt motivat i els va fer molta il·lusió. Fins i tot practicaven al pati per i es recitaven els uns als altres. Per fi va arribar el dia i amb molta energia van recitar els seus fragments.

Després d’escoltar totes les intervencions, l’alumnat va votar la representació de la classe per al certamen local. Les elegides van ser Anna M. i Samanta S. i com a reserva Celia O. L’entrenament específic el va dur a terme Eva Albiol i la seua experiència en aquest concurs va fer que arribaren molt ben preparades. To de veu, comunicació no verbal i alçar la mirada de tant en tant, van ser claus per a obtenir una guanyadora local. Anna Miquel, passava a la final de la Comunitat Valenciana! 🎉🏆

Ara sols tocava gaudir de la gran final al Palau de les Arts i les Ciències de València. Una vegada més, la nostra alumna ho fa fer excel·lent i va obtenir menció d’honor a la seua categoria. Al remat una gran experiència que naix de tot el suport i estima dels seus companys de classe. Enhorabona!