Projecte de centre som poble!

Naix un nou projecte de centre a la nostra escola. Som poble! Aquest projecte té com a finalitat que l’alumnat del nostre col·legi prenga consciència de la seua ciutat, conega els seus carrers, els seus barris, la seua història, així com les seues institucions i paratges naturals, entre d’altres. A cada nivell, passant des de 3 anys fins a 4t d’ESO es treballarà un aspecte diferent, garantint així un gran aprenentatge al finalitzar l’etapa educativa.

Pel que fa al nostre nivell, el passat 28 i 29 de febrer, l’alumnat de 4t de primària, va experimentar de primera mà com es senten els regidors de l’Ajuntament del nostre poble. Vam conèixer amb més profunditat les instal·lacions de l’Ajuntament i com a experiència inoblidable ha estat el ple extraordinari on l’alumnat va defensar algunes propostes, com a autèntics i autèntiques regidors i regidores. A aquest acte ens va acompanyar l’Alcaldessa Marta Trenzano i la regidora d’educació Fina Machí.

Alguns dels objectius que es van treballar aquestos dies van ser:

  • Reconèixer la ubicació de l’ajuntament i les diferents dependències de l’edifici.
  • Conèixer el procediment d’elecció dels regidors i alcaldia.
  • Entendre com s’organitza cada regidoria i les seves funcions.
  • Dur a terme un debat d’una manera respectuosa.

El dia següent a la visita a l’Ajuntament va ser dedicat a preparar per equips de regidories, un projecte proposant un pla dins de les seues competències de regidoria per a la millora el poble. Una vegada elaborats, van ser exposats a la resta de companys de 4t, i de la regidoria més votada va eixir la nostra Alcaldessa.

En aquesta ocasió no puc afegir massa punts febles. Tal vegada ens va faltar temps per a donar-li una bon difusió per els mitjans de comunicació locals, com ara bé la veu d’Algemesí, on poder explicar aquest gran projecte i que més centres es sumen a aquesta tasca tan bonica, conèixer bé la nostra ciutat, Algemesí.

I una vegada més, seguint una metodologia participativa, transformadora i rellevant, en la que l’alumnat aprèn fent, experimenta i té vot dintre de la nostra societat.

Seguim creixent. #mauxsompoble