Projecte Amics per correspondència

Alguna vegada has tingut un amic o amiga de correspondència? Recordes obrir la bústia per si ell o ella t’havia tornat a escriure? Com el cor s’accelerava a l’esgarrar la carta, com buscaves un lloc íntim per a llegir-la, una i una altra vegada. Quanta màgia conté una carta escrita en paper, veritat?

Doncs tot açò i molt més, és el que experimentarà l’alumnat de 3r i 4t de primària durant aquest curs acadèmic, amb la col·laboració del col·legi L’Encarnació de Sueca. Mantenir aquesta relació amb l’alumnat de la seua edat, permetrà donar-li sentit a les produccions escrites i despertarà el desig per conèixer i compartir aprenentatges, aficions, vivències, etc.

D’aquesta manera escriure té una finalitat. És el moment de donar la seua millor versió, de millorar l’ortografia, la lletra, de respectar les normes del format treballat, i de fer especial allò que ha d’obrir l’altra persona, i tot això, treballant les nostres tres llengües: valencià, castellà i l’anglès

Quan ens arriben  les cartes tot canvia. Eixe dia és especial. Ja tenim ací les cartes! Que bé! Haurà contestat a les preguntes que li vaig fer? Podem obrir-les ja?

Fins ara el projecte ha estat valorat molt positivament pel professorat, alumnat i famílies, que han vist com la il·lusió s’ha fet visible a les aules i que aprendre des de la pròpia vivència forma part de la nostra identitat com a centre. Segurament no serà possible el més important del projecte, la convivència final, on ambdós centres ens coneixeran. Trobarem altres mitjos per a poder acomiadar-nos, però de segur que el proper curs ho farem realitat.

El projecte ha sigut possible gràcies a la proposta que va llençar Vicen Oroval. Recorde el dia en que em va comentar la proposta. No vaig dubtar, té un potencial molt gran i sols veure la il·lusió dibuixada als rostres de l’alumnat, sols per això val la pena. També gràcies a Sara Garcia, la meua companya de nivell. En tot moment va creure amb nosaltres i ha estat també lluitant per a fer-ho possible.

Al meu benvolgut amic Màrius Espinosa, que no va dubtar tampoc en colaborar en aquesta meravella connectant el seu Col·legi, La Encarnación de Sueca, al nostre Maria Auxiliadora. Fent una i mil vegades de carter i celebrant-ho en moltes ocasions amb unes cervesetes junts. Gràcies amic!

I per últim a les mestres Carolina i Maria de La Encarnación, que han posat també al rostre del seu alumnat el somriure més bonic.