Jordi, en boli o en llapis?

3r de primària és un curs on comença una nova aventura amb un objecte ple de fulles, línies, amb marges i una sèrie de normes que fa que l’alumnat es tire les mans al cap, la llibreta! Com ens organitzem?

Després de veure que no podia estar present a les 25 taules i que l’ús de la llibreta era important per a agafar un bon ritme de treball a l’aula, vaig pensar que havia d’inventar alguna cosa. He de dir que en un primer moment pensava que ho agafarien abans, que sols amb unes instruccions a la pissarra funcionaria, però la realitat és que no. No és fàcil per a ells i necessiten un aprenentatge molt guiat.

Per això, vaig decidir agafar el meu trípode, posar-lo damunt de la taula i amb l’ajuda de l’Ipad duplicar en directe allò que jo feia a la llibreta. No hi ha millor manera que l’alumnat puga veure com ho fas tu, quin utensili (boli, llapis, blau, roig, regle) utilitzar en cada moment, enunciats, marges, etc i així crear un model a seguir.

No em considere un mestre maniàtic amb l’ús tradicional de la llibreta, però als primers cursos de primària considere que és necessari agafar patrons bàsics d’ús de la llibreta, perquè això farà que siguen més organitzats, que donen importància a ser acurats, i en definitiva, proporcionarà uns hàbits per a emprendre altres tipus de formats menys guiats.

El procediment era molt fàcil, fer exactament el que havien de fer ells. Tot igual, amb la data, les separacions, boli, llapis, ús del regle, boli roig per als títols, etc. Ells en tot moment podien veure al projector, com ho feia jo i comprovar en directe si ho estaven fent bé. Al mateix moment, revisant grafía i ortografía, ús de la majúscula, punts, etc.

Amb un total de 4 sessions, ha sigut suficient. Ells mateix ja et diuen que són capaços, que ho han aprés bé i que ja no cal que monte aquell super aparell. He de dir també que he descobert que, com no, hi han càmeres flexibles ja preparades per a fer aquest treball, les Hue HD pro, però el sistema és per cable a l’ordinador i com jo soc més d’Ipad duplicat sense cables, no m’ha convençut.

En poques setmanes ja m’ha comprat un nou aparell que s’adapta a qualsevol superficie i et permet escriure amb més comoditat.

Com sempre, seguirem innovant !